OUTDOOR INHALES

2012

 

A slackline új barátságokat hozott mindannyiunk életébe. Októberben egy erdélyi túra alkalmával csapatunk magja megalakult. Slackline-oztunk, siklóernyőztünk és trekkingeltünk 1900 méteren.
Decemberben elindítottuk a SlackEstét, Budapest első téli slackline eseménysorozatát a Gondozó kertben. Hét különböző slackline-nal lihegtük be a hideg, ámde annál hangulatosabb romkocsma hangárját. Ekkor kerültünk partnerségbe a Gibbon Slackline Magyarország csapatával is, akik részvételükkel emelték az esemény színvonalát és akikkel azóta is együttműködésben vagyunk.

2013

Febrárban sikeresen kiépítettük és teszteltük első highline rendszerünket a Balaton-felvidéken. A rendszer több eleme saját tervezés- és gyártás. (Zerge Outdoor, Orosz Ádám)
Áprilisban elindítottuk a SlackNap-ot, mint nyilvános és ingyenes sportesemény-sorozat. Mobil slackline táborainkat a Városligetben vertük fel, ahol korra és nemre való tekintet nélkül mindenki belekóstolhatott az egyensúly világába.
Augusztusban meghívásra csatlakoztunk az Ozora fesztivál Cirkusz stábjához, ahol mobil slackline tábort vertünk fel.
Szeptemberben csapatunk három tagja részt vett az olaszországi Monte Piana (2324 m) hegyén megrendezésre kerülő 2. nemzetközi Highline Meeting eseményen. Itt történtek meg első sikeres átkeléseink highline-on.
Októberben a budapesti Tündér-sziklán highline-oztunk, amivel felhívtuk a magyar sajtó figyelmét.
Szintén októberben elindítottuk második beltéri slackline termünket Budapest szívében, Egyensúlyi Torna néven.
Novemberben meghívást kaptunk a nemzetközi Creative Mornings eseményre, ahol a bátorság témakorében tartottunk előadást a budapest Toldi-moziban, főként a highline-ozásról.

2014

Január első napjaiban a szentkirályszabadjai Halott városban építettünk ki két highline-t négy- és öt emelet magasságban. Az eseményt filmforgatás kísérte, anyagot szolgáltatva Abonyi Attila rólunk szóló rövidfilmjéhez.
Májusban a VS.hu hírportál multimédiás anyagot készített rólunk, szintén a szentkirályszabadjai Halott városban. A negyedik és ötödik emelet mellett (fölött) a tetőn is kihúztunk még egy highline-t.
Júliusban csapatunk két tagja (Bóta Dániel és Terék Nándor) sikeres csúcsmászást hajtott végre az 5642 méteres Elbruszon. Ez Európa legmagasabb pontja a Kaukázusban, az orosz oldalon. Alaptáboruk 4370 méteren volt, ahol a tábori létbe sikeresen beleilleszkedett egy slackline is. Az expedíciót teljeskörűen mi szerveztük.
Szintén júliusban részt vettünk a 6. nemzetközi Urban Highline Fesztiválon, a lengyelországi Lublin városában.
Augusztusban az idei Ozora fesztiválon második alkalommal csatlakoztunk a Cirkusz stábjához három slackline-nal.
Szeptemberben majdnem a teljes csapat kiutazott a Dolomitokba és részt vett a 3. nemzetközi Highline Meetingen.
Októberben meghívást kaptunk az Ozone Network Egyenlítő című műsorába.
Számos nemzetközi és hazai highline átkelés mellett ebben az évben négyszer állítottunk be új hazai longline rekordot. (Kerekes Bence 124 m, 134 m, 166 m, Terék Nándor 120 m, 124 m onsight)
Mohai Balázs 1. helyezett lett a Sajtófotón Sport kategóriában a 2013-ban Dolomitokban készült highline meeting-es fotóival.
Orosz Ádám saját tervezésű és gyártású eszközei várakozáson felül vizsgáztak több longline és highline alkalmával illetve terheléses teszteken is.

2015